logo logo

Route888.org

Home

Dagboek

Route

Foto's

Media


Wie

Sponsors

Gastenboek

Statistieken

 
 
HD-point

HArleyLUJA ROAD to China!!

(HArry, LU, JAn, ROnald, AD)

Welkom op de site van vijf motoravonturiers!

Wij, Lu, Ad, Harry, Jan en Ronald, "trappen" de Harleys op 12 juli 2008 aan, op weg naar ons volgend avontuur. We zullen via Duitsland, Polen, Oekraïne, Rusland, Kazakstan (nog niet zeker), wederom Rusland, Mongolië naar Beijing (Peking), China, rijden. Hier zullen we op 8 augustus 2008 (8-8-8) zijn. Vandaar route 888, met een knipoog naar route 66.

Vandaaruit zullen we wederom door Mongolië naar Irkutsk, Rusland rijden. Hier willen we op de trein stappen om naar Moskou te reizen. Vandaar uit via Sint Petersburg, Estland, Letland, Litouwen, Polen, Duitsland weer naar Nederland. Op zondag 24 augustus hopen we weer thuis te zijn. Na 6 weken onderweg moeten ook wij weer aan het werk.

Hoezo Peking?

Zo'n trip naar China is natuurlijk weer aan de biertafel ontstaan. Ad, Jan en Harry gingen met aanhang in de zomer van 2004 naar de Peking Outlaws in Zweden. Al gauw was het "we gaan naar Peking". Deze laatste opmerking werd letterlijk genomen en de plannen werden gemaakt. Een unieke reis zal al snel blijken. Echter niet de eerste.

Al snel kwamen we in contact met Toon van der Heiden uit Brabant, die met een paar maten in 2005 naar Beijing reisde, ook op de Harley. We hoefden zo niet opnieuw "het wiel" uit te vinden. Veel informatie hebben wij via hem gekregen. De voorbereidingen werden al snel getroffen. Diverse "vergaderingen", onder andere op de Superrally in Italië en Noorwegen, werden belegd. Uiteindelijk werd er op vrijdag 2 juni 2006 in Vinstra, Noorwegen besloten dat Lu, Harry, Jan en Ronald gaan. Op vrijdag 13(!) juli 2007 sloot ook Ad zich aan tijdens de vergadering bij hem in Putten. Een mooi en goed op elkaar afgestemd gezelschap die met en afzonderlijk van elkaar heel Europa al op de motor zijn doorgekruist.

Wat doet den Belg tussen den Hollanders? Allee hij vestigde zich in Griekenland (Superrally 2001) in de vriendenkring. Ad, Harry, Jan en Ronald waren al via de Balkan en door Albanië naar Griekenland gereden. Lu bleek in zijn eentje door Albanië te zijn gereden! Sindsdien hoeft hij niet meer alleen en passen de jongens op hem. Dat jaar ervoor reden Ad, Harry, Jan en Ronald via Rusland naar Finland. Op deze reis leerden Ronald en Harry Ad kennen. En vergeten doe je zo’n jongen nooit meer!

Harley Davidson

Het was al snel duidelijk dat er maar één manier is om in Beijing te komen; op onze Harleys. Een andere optie is niet bespreekbaar. We vertrouwen in deze op de betrouwbare TwinCam techniek. Jan en Ad kochten zelfs vorig jaar nog een nieuwe. Er kan toch niks stuk gaan? Voor het geval dat, nemen we een aantal reserve onderdelen mee. En uiteraard starten op nieuwe bandjes. Is er nog een sponsor in de buurt?

Vakantie of afzien?

Op de motor weg is toch altijd vakantie? Ja en nee. Proefondervindelijk hebben wij dit ervaren. Neem bijvoorbeeld Albanië, een stuk van 500 kilometer. Deden we toch 2 dagen over. Wel erg mooi, maar ook goed opletten op het verkeer. Dit zal de komende reis niet anders zijn. Er zullen wel de nodige kilometers gemaakt worden. Naar schatting rond de 15000. Toch zullen we gaan genieten van wat we tegenkomen.
De tweede dag zullen we Auschwitz bezoeken. Dit zal zeker niet genieten zijn, maar vermoedelijk een emotionele ervaring. Daarna zullen we naar Kiev afreizen. Mogelijk zullen we via Kazakstan rijden, maar dat is nog niet zeker in verband met uitreisvisum naar Rusland.
Via de toendra's en bossen van Siberië gaan we naar het grootste zoetwatermeer ter wereld; het Bajkal meer. Dan steken we de grens over naar Mongolië, alwaar we uiteraard in een Ger willen slapen.
Dan zal het zeer spannend worden om met de motoren de grens van China over te gaan. Tot op heden is hierin nog niets zeker. Wij als individu mogen zo de grens over (visum), maar met de motorfietsen wordt erg moeilijk. We zullen zien.
Rond 5 augustus zullen we in Beijing zijn.
Misschien de opening van de Olympische Spelen bijwonen, proberen om een wedstrijd te zien (wanneer spelen de hockeydames?). Uiteraard gaan we een biertje drinken in het Holland Heineken Huis. We zullen echter rond 10 augustus weer terug moeten naar Irkutsk, Rusland, waar we de motoren op de trein willen zetten. Dit zal in Beijing wel niet gelukken, al gaan we het wel proberen. Per trein zullen we naar Moskou reizen. Na drie of vier dagen mogen we dan eindelijk weer in het zadel, richting Sint Petersburg. Hier zullen ze ons nog wel kennen! Vervolgens gaan we via de Baltische Staten naar Kosewo, Polen, alwaar onze vriend Max Middelbosch een gezellig hotel bestiert. Hier zullen we afpilsen voor de laatste etappe naar Nederland, waar we 24 augustus weer hopen te zijn.
Het zal een Grote vakantie worden, maar met het nodige afzien.

We hebb'n d'r zin an, we goan d'r veur!